VW-group svänger i garantiersättningsfråga efter påtalande från MRF

MRF blev i vintras uppmärkasammade av flera medlemsföretag som ifrågasatte varför VW-group nekade garantiersättning och goodwill med invändningen att bilen ägdes av bilhandlare.

MRF blev i vintras uppmärkasammade av flera medlemsföretag som ifrågasatte varför VW-group nekade garantiersättning och goodwill med invändningen att bilen ägdes av bilhandlare. Undertecknad tog då en kontakt med Ragnar Skarnes, Warranty Manager på VW-Group som kunde bekräfta att så var fallet. Enda undantaget var demobilar ägda av auktoriserade bilhandlare samt tjänstebilar ägda av bilhandlare generellt.

Som skäl angavs att man sett ett fusk vid inbyten, där inbytespriset hade reducerats pga. av garantifel, men att felet därefter hade åtgärdats av handlaren på auktoriserad verkstad.

Efter att MRF påtalat det orimliga bad VW-Group att få återkomma i frågan. Efter en dialog med respektive märke centralt lämnade VW i dagarna följande besked:

”Nybilsgaranti för bilar ägda av fria bilhandlare och våra auktoriserade verkstäder som står i bilhallen till försäljning där gäller nybilsgarantin, det som krävs är ett inbytestest där man kan se att priset inte är reducerat mot kunden. Tjänstebilar och demobilar ägda av en bilhandlare har rätt till NybilsGaranti.

När det gäller individuell goodwill så har vi gått ut med förtydligande information till våra auktoriserade verkstäder hur detta skall hanteras.Goodwillerbjudandet är alltid ett frivilligt och individuellt beslut av auktoriserade ÅF till kund.”

Dela via mail

Juridik

MRF webinar om distansförsäljning 26 maj

Onlineförsäljningen av begagnade, och snart även nya bilar, har lyft under coronakrisen. 26 maj kl 11.00...

Läs mer

VDN måste med i onlineannonser

MRF och Konsumentverket har kommit överens om tillägg i branschöverens-kommelsen om varudeklaration (VDN). Den avser krav...

Läs mer

Undvik hantera större summor i kontanter

I förekommande fall och överväg även avregistrering av företaget från Bolagsverkets register mot penningtvätt

Läs mer
Visa alla