Bästa mars någonsin! - Motorbranschen

Bästa mars någonsin!

Vi ser mycket höga bilvolymer i mars som framförallt drivs av ett Sverige som går mycket bra. Vi har högkonjunktur med låg arbetslöshet, rekordlåga räntor, EU:s starkaste arbetsmarknad, låga varsel, ökade investeringar i infrastruktur och bostäder samt positiva signaler både från hushållen och företagen.

Mars blev den bästa marsmånaden någonsin och den 39:e månaden i rad med en ökning för personbilar. Ökningen slutade på 11 procent och då mars i år hade två arbetsdagar mer än 2016 tyder det på ungefär samma takt som i fjol. För kvartalet är ökningen 7 procent, samtidigt som det högre antalet arbetsdagar under kvartalet motsvarar cirka 5 procents registreringsökning.

Vi fick den bästa marsmånaden någonsin även för transportbilar och den 36:e månaden av de 40 senaste med en ökning. Ökningen, som var hela 21 procent för mars, är 13 procent för hela kvartalet.

Tunga lastbilar ökade med fantastiska 49 procent och har nu ökat med 14 procent hitintills i år, vilket var den 17:e av de senaste 18 månaderna med en ökning.

Se statistiken för mars 2017 >>>

Johan Holmqvist UM

Johan Holmqvist
bilhandelsansvarig MRF
Tel 08-701 63 22
Skicka ett mejl till Johan