VDN måste med i onlineannonser

MRF och Konsumentverket har kommit överens om tillägg i branschöverens-kommelsen om varudeklaration (VDN). Den avser krav på varudeklaration i annonsen vid distansförsäljning, onlineförsäljning.

– Att det finns varudeklaration ska vara lika naturligt i den virtuella bilhallen som i den verkliga bilhallen, förklarar David Norrbohm, förbundsjurist på MRF.

Han säger att MRF-handeln möter det generella kravet på varudeklaration för begagnade bilar som saluförs mycket väl.
– Konsumentverket har gjort granskningar av efterlevnaden på varudeklaration ute bland den organiserade bilhandeln. Resultat är mycket bra för MRF-handeln, berättar David.

”Inom varudeklaration ser det överlag bra ut hos de branschanslutna handlarna, medan bristerna ligger hos de icke anslutna där vi, för övrigt, har öppnat några tillsynsärenden”, förklarade Konsumentverkets jurist Charlotte Söderlund vid det tillfället.


Vid frågor kontakta:
David Norrbohm, jurist MRF
Skicka ett mejl till David

Dela via mail

Bilhandel

Begagnatmarknaden – maj 2020

Tabellförklaring: Nybilshandel: Är begagnathandel via de bilhandelsföretag som också säljer nya bilar. Övrig bilhandel: Handel via bilhandlare som inte har nybilsförsäljning, … Läs mer

Webbinarium nya MRF Begtest 4.0

Välkommen att delta på webbinarium där vi presenterar nya MRF Begtest 4.0 och dess nyheter samt...

Läs mer

MRFs webbinarium om distansförsäljning

MRFs webbinarium i bilhandelsjuridik med inriktning på distansförsäljning är uppskattat bland deltagarna – både sett till...

Läs mer
Visa alla