Juridik

Lagar och regler i branschen.

En av de mer påtagliga fördelarna med ett medlemskap i MRF är tillgången till juridisk rådgivning. Förbundsjurist David Norrbohm navigerar dig genom branschens lagar och paragrafer.

Som medlem i MRF får du kostnadsfri rådgivning i juridiska frågor som rör din branschspecifika verksamhet. Det kan vara tvister med kunder, leverantörer, försäkringsbolag och myndigheter. Ibland kan det givetvis vara fråga om rådgivning i förebyggande syfte. MRFs jurist David Norrbohm, kan om tid medges även delta i förhandlingar. David genomför utbildningar inom bilhandelsjuridik och verkstadsjuridik både för lätta och tunga fordon.

Kolla filmen om våra juridikutbildningar

 

Samtal och rådgivning varje dag

”Kunden har alltid rätt” sägs det. Men i motorbranschen är gränserna svårdefinierade och därför kan det uppstå tvister mellan MRFs medlemmar och deras kunder. Då är det en styrka att kunna ringa David Norrbohm för vägledning.

– Jag får dagligen samtal och mail, berättar David. En del ringer i förbyggande syfte, men oftast gäller det en tvist. Människor och företag är beroende av bilen och konsekvenserna blir stora när något blir fel.

Nytt inom juridik

MRF webinar om distansförsäljning 26 maj

Onlineförsäljningen av begagnade, och snart även nya bilar, har lyft under coronakrisen. 26 maj kl 11.00...

Läs mer

VDN måste med i onlineannonser

MRF och Konsumentverket har kommit överens om tillägg i branschöverens-kommelsen om varudeklaration (VDN). Den avser krav...

Läs mer

Undvik hantera större summor i kontanter

I förekommande fall och överväg även avregistrering av företaget från Bolagsverkets register mot penningtvätt

Läs mer

Genombrott för onlineköp

Internethandeln med både begagnade och förmodligen även nya bilar har i och med coronakrisen fått sitt...

Läs mer
Visa alla